WordPress Snelheid Optimalisatie cursus

Wil jij een snelle WordPress-website?

Ontdek hoe je jouw website sneller kunt maken voor een betere gebruikerservaring en hogere conversies en posities in de zoekmachines

Zonder ook maar een regel code te hoeven schrijven

Website snelheid is ontzettend belangrijk!

In de begin dagen van het internet verwachtte iedereen dat websites langzaam zouden laden. Dit was gewoon hoe het internet op dat moment was en mensen hadden er geen andere verwachtingen van.

Vandaag de dag is dit een totaal ander verhaal. Websites in 2023 en later moeten veel sneller laden dan websites in 2010 of 1999. Google waardeert snel geladen websites ook meer en meer.

Snelheid is echter niet alleen voor Google van belang. De snelheid van een website kan de conversiepercentage maken of breken.

Snelheid is dus één van de meest belangrijkste factoren als het gaat om je website. Toch wordt hier gek genoeg vaak weinig aandacht aan besteed.

Wil je het aantal verkopen via jouw website verhogen? Maak dan jouw website sneller.

Heeft de snelheid van je website echt invloed op de conversie?

Het antwoord is ja, dit is waar. Google heeft al in 2010 aangegeven dat snelheid een rankingsfactor is voor de zoekresultaten. In 2021 zijn de Core Web Vitals daar ook nog bijgekomen.

Wat echter nog belangrijker is, is dat bezoekers het belangrijk vinden. Bij een trage website stopt de bezoeker met het bezoeken van een website en wordt er ook niks gekocht of aangevraagd.

Je verliest dus geld en bezoekers als je website traag geladen wordt.

Gelukkig is het niet heel moeilijk om de snelheid van je website te verbeteren. Er zijn allerlei verschillende dingen om in te stellen of rekening mee te houden om je website sneller te maken, zodat je beter scoort in Google, meer bezoekers krijgt en een hogere conversie kunt behalen.

Maikel van de Weerd
16 jaar WordPress ervaring

Ik ben Maikel, 34 jaar oud en in 2008 begonnen met het maken, beheren en optimaliseren van WordPress-websites. Ondertussen ben ik al 16 jaar bezig en ben ik allerlei verschillende situaties tegengekomen wat betreft de snelheid van een website. Soms is het een eenvoudige oplossing en een andere keer moet er veel gebeuren om de website op normale snelheid te krijgen.
Ik wil graag mijn ervaring en kennis met je delen, daarom heb ik deze online WordPress Snelheid Optimalisatie training gemaakt. Het is gebaseerd op hoe ik zelf websites optimaliseer en je kunt over mijn schouder meekijken hoe ik dit precies doe. Een ideale manier om het zelf ook onder de knie te krijgen

Niemand wilt tegenwoordig een langzame website, maar ga jij jouw website ook écht aanpakken?

Leer wat de fundering van een snelle website is, want het begint tenslotte altijd bij de basis. Het is alleen maar handig om dit te weten voor jouw website (of voor die van je klanten).

Je weet pas hoe snel een website is wanneer je meerdere snelheidstesten uitvoert. Ontdek welke tools je hiervoor kunt gebruiken, hoe het precies werkt en waar je op kunt letten.

Wat heeft er allemaal invloed op de website? Leer te herkennen wat voor kleine factoren al van invloed kunnen zijn op de snelheid.

Welke technieken kun je gebruiken om een website sneller te maken? Kijk mee over mijn schouder wat je allemaal kunt doen.

Neem jouw website serieus en leer in 5 modules (+1 bonus module) hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw website supersnel geladen wordt

WordPress snelheid optimalisatie training

Ontdek de snelheid modules waarvan je gaat leren

Module 1: De basis van een snelle website

De eerste stap om je website snel te maken, is een goede basis neerzetten om dit te bereiken. Wat voor invloed hebben WordPress plugins, thema’s, hosting en de PHP-versie? Zijn er verder nog andere factoren van invloed?

Krijg de volledige grip op je website, zodat je vanaf hier zonder problemen kunt bouwen aan een snelle website.

Module 1: Basis van een snelle website

Module 2: Website snelheid en optimalisatie testen

Je kunt de snelheid van je website optimaliseren, alleen hoe weet je wanneer het nou echt sneller is geworden? Je kunt een snelheidstest uitvoeren, waardoor je op een later moment kunt controleren of je veranderingen effect hebben.

Ontdek welke tools je kunt gebruiken om snelheidstesten uit te voeren en welke informatie je uit de testen kunt halen.

Module 2: Website snelheid testen

Module 3: Website snelheid optimalisatie – Basis

In deze module leer je voornamelijk wat voor kleine factoren al van invloed kunnen zijn op de snelheid van je website. Je kunt tevens leren hoe je het direct kunt aanpassen. Een tweetal voorbeelden zijn het optimaliseren van je afbeeldingen en het verwijderen van overbodige plugins en thema’s.

Het gaat er in deze module met name om dat je begrijpt wat van invloed kan zijn.

Module 3: Snelheid Optimalisatie - Basis

Module 4: Website snelheid optimalisatie – Geavanceerd

De grootste snelheidswinsten ga je behalen met de geavanceerde optimalisaties die je in deze module voorgeschoteld krijgt. Dit is ook het meest technische deel. We gaan onder andere een cache inschakelen, kijken of GZIP compressie aanstaat en kijken of er langzame WordPress plugins op je website staan.

Alles wordt zo eenvoudig mogelijk uitgelegd en je hoeft niet te kunnen coderen.

Module 4: Snelheid Optimalisatie - Geavanceerd

Module 5: CDN koppelen en configureren

Een CDN, afkorting voor Content Delivery Network, is een uitstekende tool om de snelheid van je website nog verder te optimaliseren. Door een CDN aan je website te koppelen, kan jouw website altijd vanaf een locatie dichtbij een bezoeker geladen worden. Dit kan de laadtijd van je website drastisch versnellen.

Leer hoe je een CDN kunt koppelen en configureren op jouw website.

Module 5: CDN Koppelen en configureren

Begin NU & krijg deze gratis bonus module

Bonus: Extra Module “Core Web Vitals”

Sinds mei 2021 zijn de Google Core Web Vitals rankingsfactoren geworden. Het kan dus lonen voor je zoekmachine optimalisatie om te zorgen dat je op Core Web Vitals gebied ook goed scoort. Zodoende deze bonus module. Ik laat je verder ook zien hoe ik een website optimaliseer met Google PageSpeed Insights.

Leer over de Core Web Vitals en hoe je een website hiervoor kunt optimaliseren.

Module 6 - Core Web Vitals

Ja, ik wil deelnemen aan de online WordPress Snelheid Optimalisatie training

Maak jouw website sneller voor hogere rankings, meer conversies en omzet

WordPress snelheid optimalisatie training

Dit is alles wat je krijgt wanneer je NU bestelt:

Individuele Cursus vs Het WordPress Lab

WordPress Snelheid optimalisatie

Individuele online cursus

€147

(1 jaar toegang)

Ideaal als je enkel over snelheid optimalisatie wil leren
Cursus in de Webtalis Academy
Voor de doe het zelvers
Extra bonus module: Core Web Vitals

Prijs is excl. btw

Het WordPress Lab

Meest Gekozen

Community + toegang tot alle WordPress cursussen en workshops

€160

(per 6 maanden)

Of jaarlijks membership voor €270 (€50 korting)
Alles van de individuele cursus
Toegang tot ALLE cursussen en workshops
Professionele WordPress hulp bij jouw vragen
Community met gelijkgestemden
Video’s en tips exclusief voor het lab

halfjaarlijks opzegbaar (prijs is excl. btw)

Meer informatie over Het WordPress Lab

Veelgestelde vragen

Is deze online training voor alle soorten websites?

Deze online training is voor iedereen die een WordPress-website in eigen beheer heeft. Heb je geen WordPress-website, dan zal deze cursus niet voor jou zijn. Alles in deze training is namelijk specifiek gericht op WordPress.

Moet ik heel technisch zijn voor deze online training?

Ik heb mijn best gedaan om alles zo eenvoudig mogelijk uit te leggen, zodat het voor iedereen goed te volgen is. Toch moet ik zeggen dat het erg belangrijk is dat je wel een beetje technisch bent of heel erg gemotiveerd om dit onder de knie te krijgen. Daarnaast is het ook handig als je jouw eigen website van binnen en buiten kent.

In een aantal lessen wordt het dus wel wat beetje technischer, maar je hoeft geen code te schrijven. Mocht je vragen hebben komen we er samen altijd wel uit.

Hoe krijg ik toegang tot de online training?

Je krijgt direct toegang nadat je betaling is verricht. Je kunt inloggen in de exclusieve leeromgeving met de inloggegevens die je aanmaakt tijdens het afrekenproces.

Hoelang krijg ik toegang tot de online training?

Je krijgt 1 jaar toegang tot de online training en kunt daarna verlengen. De toegang is 24 uur per dag, 7 dagen per week en overal ter wereld beschikbaar, dus je kunt altijd met de training aan de slag.

Het is dus mogelijk om je eigen tempo te bepalen en zonder stress een module te onderbreken wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat of om een andere reden even geen tijd hebt. Daarna kun je de draad zonder problemen weer oppakken.

Kan ik direct de complete training bekijken?

Ja, je kunt direct alle modules, lessen en video’s bekijken. Er wordt dus niet gebruikgemaakt van de “Drip” methode, waarbij alle inhoud beetje bij beetje tevoorschijn komt.
Toekomstige bonussen of nieuwe lessen kunnen na verloop van tijd toegevoegd worden, maar alle lessen van de training zijn na aanmelding per direct te bekijken.

Is het een online video training of is er ook tekstuitleg?

De WordPress Snelheid Optimalisatie is een online training met zowel video- als tekstuitleg. Er zijn in totaal 27 lessen, met meer dan 3 uur aan beeldmateriaal en daaronder ook (extra) uitleg in tekst.

Moet ik plugins of tools aanschaffen voor deze online training?

Ik laat je in deze online training precies zien welke tools ik altijd gebruik. De meeste zijn gratis, maar ik maak wel gebruik van één betaalde plugin en die komt in meerdere lessen naar voren. Wat mij betreft kan je hier niet omheen, omdat deze je hele goede resultaten kan laten boeken. Het gaat om WP Rocket en de plugin kost $59. Je kunt zelf bepalen of je deze plugin aanschaft, alleen ik raad het je wel aan als je alle onderdelen van de training goed wil volgen.

Kan ik in deze online training ook vragen aan je stellen?

Ja, mocht iets niet duidelijk zijn of kom je ergens niet uit, dan kun je altijd contact opnemen via het contactformulier.

Volg je de cursus via het WordPress Lab? Vragen kun je altijd stellen in het lab.

Hoe kan ik afrekenen?

Wanneer je hieronder op de “Ja, ik wil deelnemen aan de cursus” knop klikt, kom je bij het keuzemenu terecht tussen de WordPress Snelheid Optimalisatie Cursus en Het WordPress lab. Maak hierin je keuze en je zal vervolgens op de afrekenpagina komen waar je kunt betalen met met iDEAL, Bancontact, Creditcard, KBC / CBC of Belfius Direct Net.

Start direct met de online WordPress Snelheid Optimalisatie training

Leer hoe je een website sneller kunt maken, zodat dit geen pijnpunt is voor je bezoekers

WordPress snelheid optimalisatie training

Dit is alles wat je krijgt wanneer je NU bestelt:

Complete online training: WordPress Snelheid Optimalisatie

Prijs: €147 (excl. btw)

Je krijgt 1 jaar toegang tot de training en gratis video updates mocht er iets veranderen.