Bouw prachtige websites zonder gedoe!

Leer in deze Elementor cursus hoe je websites kunt maken zonder ook maar een regel code te hoeven gebruiken

Geschikt voor iedereen! Ja, zelfs als je nog nooit een website hebt gebouwd

Leer Werken Met Elementor: Van Beginner Tot Genie

Heb je een briljant idee voor een website of wil je schitterende websites voor andere mensen bouwen, maar heb je moeite om dit te realiseren?

Je ziet eigenlijk alles voor je. Prachtige lay-outs, leuke animaties, een gebruiksvriendelijke interface, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen.

De mysterieuze taal om websites te bouwen is niet aan jou besteed of misschien zoek je juist een snelle en visuele manier om de website in elkaar te zetten.

Elementor is met meer dan 11+ miljoen actieve installaties een reddende engel voor heel veel mensen die op een visuele manier websites willen bouwen. Het is een page builder die de basis WordPress editor vervangt met een live frontend editor, zodat je een visuele editor krijgt om complexe layouts en designs voor je website te maken waarbij je direct het resultaat ziet.

Maar laten we eerlijk zijn, tot nu toe klinkt alles geweldig, maar Elementor heeft super veel opties en komt zonder handige gebruiksaanwijzing. Je weet en hoort van iedereen dat je er geweldige dingen mee kunt maken, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen of kunt bepaalde dingen maar niet onder de knie krijgen…

Daar komt deze exclusieve Elementor cursus om de hoek kijken, die van jou een Elementor genie gaat maken. Ik zal je stap voor stap begeleiden door het Elementor doolhof, zodat jij de vaardigheden en kennis krijgt om website meesterwerken te bouwen zoals jij het voor ogen hebt.

Maikel van de Weerd
16 jaar WordPress ervaring

Ik ben Maikel, 34 jaar oud en in 2008 begonnen met het maken van WordPress websites. In de tussentijd heb ik meer dan 500 WordPress websites gebouwd en ligt mijn focus nu op andere mensen leren hoe je prachtige WordPress websites kunt maken.
Tegenwoordig is Elementor de populairste page builder plugin en dat is niet zonder reden. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor ik er ook mee ben gaan werken en mijn kennis en ervaring met jou wil delen.

Ben je klaar om alles te kunnen maken met Elementor?

In deze Elementor masterclass ga je de kracht van Elementor en alle functionaliteiten ontdekken, waardoor je met vertrouwen schitterende websites kunt gaan maken. Zo profiteer je van de volgende voordelen en features:

Het maakt voor deze training niet uit of je een beginner bent die zijn eerste stappen zet in webdesign of een ervaren professional die zijn vaardigheden wil verfijnen, deze ‘Elementor cursus’ biedt alles wat je nodig hebt om succesvolle websites te bouwen voor jezelf of voor je klanten. Schrijf je vandaag nog in en ontdek de kracht en creatieve mogelijkheden van Elementor!

Wat kan ik in deze online Elementor cursus leren?

In deze Elementor cursus leer je stap voor stap Elementor volledig kennen. De bedoeling is dat je leert waar alles staat en hoe alles precies werkt, zodat je vervolgens met je eigen creatieve brein websites kan maken die je voor ogen hebt. Je kunt daarom het volgende verwachten.

Een goede start

We beginnen bij het absolute begin, waardoor je deze cursus ook kunt volgen als je nog nooit eerder een website hebt gebouwd. Ik geef je informatie over domeinnamen en hosting, hoe je WordPress kunt installeren en hoe je de plugin Elementor actief krijgt.

Verder is het WordPress thema waar je gebruik van maakt ook van belang, want je wil een thema welke goed overweg kan met Elementor. Hier geef ik dan ook advies over.

Een goede start

De basis die je moet weten en begrijpen

Er zijn altijd zaken die handig zijn om direct in te stellen en te begrijpen. Hier ligt dan ook aan het begin van de cursus de nadruk. Denk aan de algemene instellingen, waar je alles kunt vinden in de Elementor interface, en de site instellingen (kleuren, lettertype, e.d.).

We werken al direct met de nieuwste tools zoals de flexbox container (in plaats van rijen, kolommen en widgets), zodat je dit niet later alsnog moet leren.

De basis

Voorbeeldpagina’s – demo site

Het is best spannend om je eerste paar pagina’s te maken op je website. Ik heb daarom een aantal demo pagina’s gemaakt die je als voorbeeld zou kunnen gebruiken. Zo bouwen we onder andere een homepage, contactpagina en blogpagina. Wel raad ik aan om vooral je eigen gang te gaan en dit enkel als voorbeeld te gebruiken. Maak wat jij mooi vindt.

De header (bovenkant) en footer (onderkant) van iedere pagina maken we ook.

Demo site

Handige functionaliteiten ontdekken

Elementor heeft functionaliteiten genoeg, daar twijfelt niemand aan. Het is alleen wel zaak dat je weet waar je bepaalde dingen kunt vinden en hoe je het moet gebruiken. Wil je schaduweffecten gebruiken (zoals rondom deze box), dan leer ik je dat graag. We gaan ook aan de slag met AI (kunstmatige intelligentie), bewegingseffecten, hover effecten en meer.

Ook een onbekendere optie zoals een parallax effect ga jij leren maken.

Handige functies

Elementor Pro, waardoor je nog veel meer kan

De gratis versie kan al veel, maar met Elementor Pro maak je het plaatje volledig af. Ik laat je dan ook zien wat je allemaal voor extra dingen met Elementor Pro kunt maken.

Zo zijn er handige opties als de thema bouwer waar je een compleet webdesign mee kunt maken door de header, footer en pagina’s volledig naar wens te stijlen. Verder heb je ook pop-ups, formulieren, dynamische tags en nog een aantal dingen meer.

Elementor Pro

WooCommerce & Elementor (Webshop)

WooCommerce is de populairste WordPress webshop plugin en is uitstekend te combineren met Elementor. Zo kun je eenvoudig de product-, categorie-, winkelmand-, mijn account- en afrekenpagina volledig naar wens aanpassen, zodat je conversie omhoog kunt krijgen en een  mooie unieke ervaring voor je potentiële klanten kunt creëren.

Let op: De WooCommerce functies van Elementor werken enkel met de Pro-versie.

Module 6: WooCommerce & Elementor

Toekomstige video’s

Elementor staat niet stil en deze cursus daardoor ook niet. Wanneer er nieuwe functionaliteiten in Elementor komen wil je waarschijnlijk ook graag weten hoe dit precies werkt.

Ik blijf daarom maandelijks controleren of er nieuwe functionaliteiten zijn en maak extra video’s over deze functionaliteiten, zodat jij nooit achter de feiten aan hoeft te lopen en alles uit Elementor kunt halen.

Toekomstige video's

Neem deel aan de online WordPress Elementor Cursus

Start vandaag met leren hoe je zelf schitterende websites kunt bouwen zonder ook maar een regel code te hoeven schrijven.

Elementor cursus

Dit is alles wat je krijgt wanneer je NU bestelt:

Individuele Cursus vs Het WordPress Lab

Elementor Cursus

Individuele online cursus

€147

(1 jaar toegang)

Ideaal als je wil leren werken met Elementor
Cursus in de Webtalis Academy
Voor de doe het zelvers
Video updates zolang je toegang hebt

Prijs is excl. btw

Het WordPress Lab

Meest Gekozen

Community + toegang tot alle WordPress cursussen en workshops

€160

(per 6 maanden)

Of jaarlijks membership voor €270 (€50 korting)
Alles van de individuele cursus
Toegang tot ALLE cursussen en workshops
Professionele WordPress hulp bij jouw vragen
Community met gelijkgestemden
Video’s en tips exclusief voor het lab

halfjaarlijks opzegbaar (prijs is excl. btw)

Meer informatie over Het WordPress Lab

Veelgestelde vragen

Is deze online training voor iedereen geschikt?

Deze online Elementor cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderde WordPress gebruikers die meer willen leren over Elementor en bij willen blijven hoe de nieuwste functionaliteiten werken.

Na het volgen van de training weet je hoe je goed met Elementor om kunt gaan, waardoor je designs kunt maken die je bedenkt met je creatieve brein. Ben je minder creatief? Er zijn dan ook altijd nog templates die je kunt gebruiken als basis.

Moet ik heel technisch zijn voor deze online training?

Dit is totaal niet nodig. Elementor zorgt er met een visuele interface voor dat je zonder regel code schitterende websites kunt bouwen. Zelfs als je nog nooit een website gemaakt hebt kun je de training volgen en je eerste website bouwen.

Technisch hoef je dus zeker niet te zijn, maar het is natuurlijk wel handig als je weet hoe je met een computer om moet gaan.

Hoe krijg ik toegang tot de online training?

Zodra je betaling verricht is krijg je direct toegang. Je kunt inloggen in de exclusieve leeromgeving met de inloggegevens die je aanmaakt tijdens het afrekenproces.

Hoelang krijg ik toegang tot de online training?

Je krijgt 1 jaar toegang tot de online Elementor cursus. Na 1 jaar kun je verlengen voor een gereduceerde prijs van €37,- excl. btw per jaar.

Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week en overal ter wereld met deze cursus aan de slag.

Je hebt de mogelijkheid om je eigen tempo te bepalen. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat of even minder tijd hebt, kun je altijd op een later moment doorgaan.

Bij deze cursus krijg je ook video updates. Mocht Elementor iets drastisch vernieuwen of met een nieuwe functionaliteit komen, dan zal ik hier een nieuwe video voor maken.

Kan ik direct de complete cursus bekijken?

Jazeker, je kunt direct alle modules, lessen en video’s bekijken. Ik maak dus niet gebruik van de “Drip” methode, waarbij alle inhoud beetje bij beetje tevoorschijn komt.

Toekomstige bonussen of nieuwe lessen kunnen na verloop van tijd uiteraard nog wel toegevoegd worden, maar alle lessen van de training die beschikbaar zijn kun je direct na je aanmelding bekijken.

Is het een online video training of is er ook tekstuitleg?

De online Elementor Cursus is een video training waarbij je over mijn schouder op mijn beeldscherm meekijkt hoe ik je dingen uitleg. Zelf ben ik (op de eerste paar video’s na) niet in beeld, zodat ik jou niet kan afleiden en je de volledige focus op het beeldscherm kunt hebben. 

In totaal is er meer dan 4 uur aan beeldmateriaal. Bij de lessen kan ook wel wat aan tekst staan, maar dit is meestal een kort stukje en geen uitgebreide uitleg. 

Is er ondertiteling bij de video’s?

Het kan zijn dat je behoefte hebt aan ondertiteling bij de video’s omdat je slechthorend of doof bent. Helaas moet ik je teleurstellen en is er op dit moment geen ondertiteling bij de video’s. In de toekomst wil ik dit veranderen, want ik gun iedereen de uitleg, maar daar heb jij nu op dit moment helaas nog niks aan.

Moet ik extra tools aanschaffen voor deze cursus?

Het is niet verplicht om een tool aan te schaffen voor deze online cursus. Wel is het aan te raden om een Elementor Pro licentie voor je website te nemen. Elementor Pro komt namelijk regelmatig voor in de cursus. Met alleen de gratis versie ben je helaas wat beperkt en kun je niet alles uit de cursus halen.

Kan ik in deze online cursus ook vragen aan je stellen?

Ja, mocht iets niet duidelijk zijn of kom je ergens niet uit, dan kun je altijd contact opnemen via het contactformulier.

Volg je de cursus via het WordPress Lab? Vragen kun je altijd stellen in het lab.

Is er een ‘niet goed, geld terug’ garantie?

Deze online cursus is alleen voor actienemers en als je actie onderneemt, krijg je Elementor volledig onder de knie en ben je ook snel op de hoogte van nieuwe functionaliteiten in Elementor.

Ik geloof daarom niet in een niet goed, geld terug garantie. Ik sta achter de cursus die ik gemaakt heb.

Wanneer je denkt dat het niet voor jou is of dat je er niet mee aan de slag gaat, kun je dus beter niet meedoen.

Hoe kan ik afrekenen?

Wanneer je hieronder op de “Ja, ik wil deelnemen aan de Elementor cursus” knop klikt, kom je bij het keuzemenu terecht tussen de Elementor Cursus en het WordPress lab. Maak hierin je keuze en je zal vervolgens op de afrekenpagina komen waar je kunt betalen met met iDEAL, Bancontact, Creditcard, KBC / CBC of Belfius Direct Net.

Starten met de WordPress Elementor Cursus

Leer hoe je zonder technische hoofdpijn verbluffende websites kunt bouwen met behulp van WordPress en Elementor

Elementor cursus modules horizontaal

Dit is alles wat je krijgt wanneer je NU bestelt:

Online Elementor Cursus: Van Beginner Tot Genie

Prijs: €147 (excl. btw)

1 jaar toegang